KMO recyclagepark regio zuid


IGEAN baat de KMO-recyclageparken uit.

Voor wie?


KMO's en zelfstandige ondernemers van de gemeenten Aartselaar, Boechout, Boom, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Niel, Mortsel, Ranst, Rumst, Schelle, Wijnegem en Wommelgem kunnen bedrijfsafval, dat qua aard en samenstelling vergelijkbaar is met huishoudelijk afval, terecht op de KMO-recyclageparken van Boom, Edegem, Kontich en Wommelgem.

Enkel voertuigen met een maximum toegelaten massa (MTM) tot 12 ton krijgen toegang tot het recyclagepark.

Waar en wanneer?

 Boom Dijleweg 3 tijdens openingsuren particulieren
 Edegem Kattenbroek 6 vrijdag van 9-12u (in even weken)
 Kontich Blauwesteenstraat 81B vrijdag van 9-12u (in even weken)
 Wommelgem Gulkenrodestraat 9 tijdens openingsuren particulieren


Alle recyclageparken zijn in 2021 gesloten op 1/1, 2/1, Paasmaandag, O.H. Hemelvaart, 1/5, Pinkstermaandag, 11/7, 21/7, 15/8, 1/11, 11/11, 24/12, 25/12, 26/12 en 31/12.
Uitzonderlijk ook op 01/10.

Met jouw toegangskaart naar het recyclagepark

Toegang tot de KMO-recyclageparken kan alleen met een speciale toegangskaart. De kaart is voorzien van een uniek volgnummer, die gekoppeld wordt aan jouw bedrijfsgegevens. 

Vul het formulier op deze pagina volledig in en schrijf 5 euro over op het rekeningnummer BE42 0910 1904 3654 met de vermelding "waarborg" en het ondernemingsnummer van jouw bedrijf. IGEAN maakt dan een toegangskaart voor je aan en stuurt deze, na het ontvangen van de waarborg, per post op. 

Je kan het aanvraagformulier ook afdrukken en volledig ingevuld naar het recyclagepark meenemen. De parkwachter maakt de toegangskaart dan ter plaatse aan. De waarborg betaal je aan de parkwachter. 

Klik hier om het aanvraagformulier te openen in pdf-formaat. 

Betalen op het recyclagepark

Op het recyclagepark staat een betaalzuil. Nadat je al de afvalstoffen in de juiste container hebt gedeponeerd, steek je jouw toegangskaart in de betaalzuil. Op het scherm lees je af hoeveel je moet betalen. Betalen kan met een bankkaart of kredietkaart.

IGEAN zal 4 keer per jaar facturen opmaken en versturen. Dit gebeurt aan de hand van de geregistreerde gegevens op de toegangskaart van jouw bedrijf.

Betaal je liever vooraf?

Als je liever niet op het recyclagepark betaalt, kan je ook vooraf een voorschot betalen.
Je schrijft dit bedrag over op het rekeningnummer BE42 0910 1904 3654 van IGEAN met de vermelding “voorschot”  en het ondernemingsnummer van jouw bedrijf.

Facturatie

Elk kwartaal krijgt jouw bedrijf een voldane factuur van de door jou achtergelaten afvalstoffen op de recyclageparken. De factuur wordt opgemaakt aan de hand van de geregistreerde gegevens op de toegangskaart van het bedrijf.

Tarieven voor de betalende afvalstoffen - vanaf 1 januari 2021:

Fractie  
grofvuil * 0,25 euro/kg
gemengd bouw- en sloopafval 0,25 euro/kg
asbesthoudend afval 0,08 euro/kg
kalkplaten 0,08 euro/kg
cellenbeton 0,08 euro/kg
vlak glas 0,08 euro/kg
groenafval (groenafval, snoeihout en boomstronken) 0,08 euro/kg
zuiver steenpuin 0,08 euro/kg
grond 0,08 euro/kg
hout 0,08 euro/kg
piepschuim (zak 1500 liter) 5 euro/zak
zak voor inzameling asbest 1 euro/zak
tractor- en vrachtwagenbanden (max. 2 per bezoek) 15 euro/stuk

De vermelde tarieven zijn inclusief btw.

* Grofvuil is afval van huishoudelijke oorsprong dat te groot is voor de huisvuilzak, ook nadat u het manueel verkleinde. Voorbeelden van grofvuil zijn matrassen, linoleum, afbraakmaterialen enz.

Afval moet wel gesorteerd worden. Afval dat ongesorteerd wordt aangeleverd als grofvuil wordt niet aanvaard.

Met welke afvalstoffen kan je gratis op het recyclagepark terecht?
1. papier en karton (druk de kartonnen dozen plat)
2. pmd (plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons)
3. glas: glazen flessen en bokalen, gesorteerd per kleur (wit en gekleurd glas)
4. metalen (schroot)
5. afgedankte elektrische en elektronische toestellen: grote apparaten (bv. wasmachines en koelkasten)
6. afgedankte elektrische en elektronische toestellen, opgesplitst in
   -  tv’s en monitoren
   -  kleine apparaten (bv. haardrogers, elektrisch tuingereedschap, lcd-schermen, video’s)
7. herbruikbare goederen
8. autobanden (met en zonder velg)
9. textiel
10. kaarsresten
11. kurken stoppen

*** Opgelet, asbest moet verplicht verpakt worden aangeleverd! - klik hier voor meer informatie. Ook aanvaarden we geen kga en harde kunststoffen meer. ***

Onze parkwachters

IGEAN milieu & veiligheid hecht veel belang aan een goede dienstverlening op haar recyclageparken. De rol van de parkwachter is hierin cruciaal. Hij/zij is immers het dagdagelijkse uithangbord.

Om deze dienstverlening vorm te geven werd de ‘code van de goede parkwachter’ opgemaakt. Deze code houdt een aantal wederzijdse engagementen in:

  1. IGEAN milieu & veiligheid engageert zich ten aanzien van haar parkwachters onder andere om te zorgen voor een veilige arbeidsplaats, bijscholing en opleidingskansen te bieden, enz.
  2. De parkwachters moeten toezien op een correcte sortering van het aangeboden afval. Als ‘managers’ moeten zij eveneens zorgen voor een vlotte afvoer van de afvalcontainers en het onderhoud van het recyclagepark. Kernbegrippen in hun engagement ten aanzien van de bezoekers zijn klantvriendelijkheid, behulpzaamheid, luisterbereidheid, veiligheid, enz.

Maar ook jij als bezoeker speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Het begint op jouw bedrijf bij het correct sorteren van het afval. Laat de afvalstoffen vervolgens op de juiste plaats op het recyclagepark achter. Bij twijfel zal de parkwachter je steeds met raad en daad én op een vriendelijke manier bijstaan.

Vragen?

Voor vragen, suggesties of klachten in verband met het recyclagepark kunt u terecht op T 03 350 08 29 of via recyclageparken@igean.be

Voor meer informatie kan u hier ook de speciale KMO-afvalkrant raadplegen.