activiteitenkalender

Een kringloopkracht is een vrijwilliger die de gemeente helpt om thuiscomposteren en afvalarm tuinieren te promoten.
Composteren is het proces waarbij organische afvalstoffen onder gecontroleerde omstandigheden door levende organismen worden omgezet in een stabiel product: compost. Zowat de helft van het gewicht aan huishoudelijk afval van een doorsnee Vlaams gezin bestaat uit organisch - biologisch materiaal.

Thuiscomposteren is een interessante vorm van afvalpreventie!
Je hoeft bij thuiscomposteren helemaal niets voor de afvoer en de verwerking van het organisch afval te betalen, zodat zowel je eigen portemonnee als die van de gemeente er wel bij varen.

Wil u ook uw tuin- en keukenafval omtoveren tot ‘zwart goud’, maar bent u bang dat dit een tijdrovende karwei is? Leg uw oor eens te luisteren bij de kringloopkrachten van uw gemeente. Door het keuken- en tuinafval te composteren, bewijs je niet enkel je portemonnee en je tuin een goede dienst; ook het milieu vaart er wel bij. Het organisch afval dat je uit de vuilnisemmer houdt, komt niet op de stortplaats of in de verbrandingsoven terecht.

Ben je benieuwd waar je de kringloopkrachten in uw gemeente kan ontmoeten of wens je als kringloopkracht eens te gaan kijken bij je buren, neem dan verder contact op met uw gemeentelijke milieuambtenaar.