Nieuws

nieuws - detail

Recordopbrengst voor Vergroot de Hoop!

overhandiging cheque

Het snoeisel van een taxushaag vormt de basis voor kankerbestrijdendegeneesmiddelen. Het bevat immers het actief bestanddeel baccatine dat verwerkt wordt in kankermedicijnen. Eén vierde van alle kankergevallen wordt behandeld met geneesmiddelen op basis van taxus. Alleen: voor één kilo basisstof heb je wel 12 ton snoeisel nodig.

Daarom vroegen we, met de actie ‘Vergroot de Hoop’, aan onze inwoners om tussen 15 juni en 31 augustus hun taxussnoeisel op het containerpark binnen te brengen.

In totaal werd door de inwoners van 28 gemeenten 675 m³ taxussnoeisel binnengebracht. Dit gaf een record opbrengst van 57.405 euro! Deze opbrengst werd door IGEAN aan 3 goede doelen geschonken.

  1. Respijthuis Limmerik Zandhoven

Limmerik biedt waardevolle opvang aan kinderen en jongeren tot 18 jaar, waaronder kankerpatiënten met een ernstige fysische of chronische aandoening.

  1. Kom op tegen kanker - Buddywerking

Jongeren tussen 17 en 30 jaar die kanker hebben gehad kunnen zich laten coachen door een buddy. Buddy’s zijn vrijwilligers die een intense opleiding kregen en vertrouwd zijn met kanker en alles wat erbij komt kijken.

  1. Kom op tegen kanker – Kindervakantiekamp

Een kankerbehandeling bij kinderen duurt gemiddeld 2 jaar. Al die tijd kunnen ze meestal niet met de klas of jeugdbeweging op kamp wegens te groot infectiegevaar. Om de kinderen toch even uit de ziekenhuissfeer te halen organiseert Kom op tegen Kanker voor hen elk jaar een speciaal zomerkamp.De overhandiging van de cheque vond plaats op 16 oktober tijdens een persmoment.

Download
Datum van het bericht: 20-10-2015
Ga naar het huidig nieuwsoverzicht