Nieuws

nieuws - detail

De 'nieuwe blauwe zak' nog niet bij IGEAN

pmd zak
De pmd-zak, beter gekend als blauwe zak is ondertussen allicht een vaste waarde in je garage! Je verzamelt er je plastic flessen, drankkartons en diverse metalen verpakkingen in. 

In de media vernam je vandaag dat een heleboel plastic verpakkingen extra in deze zak zullen mogen worden ingezameld. MAAR, dat geldt nog niet voor gemeenten binnen het IGEAN-werkingsgebied!

Waarom nog niet bij ons? 

De uitbreiding wordt door Fost Plus stap voor stap ingevoerd over het hele land. Op die manier krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn immers heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven, … Het kan dus dat in een buurgemeente of op je werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat thuis nog niet het geval is. 

Wanneer dan wel?

Momenteel hebben we nog geen concrete timing voor de invoering van de 'nieuwe blauwe zak'. Je mag er natuurlijk op rekenen dat we je tijdig informeren via de IGEAN-kanalen, maar ook via je gemeentelijke informatiebronnen! 

Tot dan blijven de gekende sorteerregels gelden! Hoe moest dat ook al weer? Klik hier door naar de pagina met meer informatie!

Datum van het bericht: 03-06-2019
Ga naar het huidig nieuwsoverzicht