Nieuws

nieuws - detail

Doneer eens een kinderfiets...

Kinderen groeien snel. Daardoor hebben ze eigenlijk elk jaar een nieuwe, grotere fiets nodig... Elke keer investeren in een aangepast model is zowel economisch als ecologisch niet interessant.

Doneer een kinderfiets aan de fietsbib!


Daarom richten we op twee locaties in de IGEAN regio een uitleendienst voor kinderfietsen op. Het systeem werkt net zoals een bibliotheek, waarbij je door middel van een jaarabonnement altijd zeker bent van een kwalitatieve fiets op maat van jouw kind. Wordt de fiets te klein, dan kan je deze omruilen voor een groter exemplaar. 

De uitleendienst voor kinderfietsen is niet alleen goed voor het milieu; het project biedt ook tewerkstelling voor kansengroepen uit de regio in nauwe samenwerking met de sociale economie. 

Op 2 oktober opent de eerste uitleendienst in Schoten, eind oktober volgt die van Zoersel.  
MAAR, voor beide locaties zijn we nog dringend op zoek naar kinderfietsjes! 

Heb je misschien nog ergens een gebruikt kinderfietsje dat je niet meer nodig hebt (er mag werk aan zijn)? Mail naar communicatie@igean.be en we geven je alle informatie! 

De uitleendienst is een initiatief van het Streekplatform Voorkempen in samenwerking met de gemeenten Schoten, Wijnegem, Zoersel, Malle en Schilde, Kringwinkel De Cirkel, PC Bethanië, KINA en Selab. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt met de steun van Provincie Antwerpen. 

Datum van het bericht: 22-09-2019
Ga naar het huidig nieuwsoverzicht