Nieuws

nieuws - detail

Fietsbib in Schoten en Zoersel nu officieel gestart!

Kinderen groeien snel. Daardoor hebben ze eigenlijk elk jaar een nieuwe, grotere fiets nodig... Elke keer investeren in een aangepast model is zowel economisch als ecologisch niet interessant. 
Daarom richten we in Schoten en Zoersel een uitleendienst voor kinderfietsen op.


Het systeem werkt net zoals een bibliotheek, waarbij je door middel van een jaarabonnement altijd zeker bent van een kwalitatieve fiets op maat van jouw kind. Wordt de fiets te klein, dan kan je deze omruilen voor een groter exemplaar. Goed voor je portemonnee dus! 

De uitleendienst voor kinderfietsen is ook goed voor het milieu. We gebruiken zorgvuldig nagekeken tweedehands fietsen voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Alle fietsen krijgen bij teruggave een grondige onderhoudsbeurt, zodat de levensduur van de fietsen verhoogt. 

Daarnaast biedt het project tewerkstelling voor kansengroepen uit de regio in nauwe samenwerking met de sociale economie. 


Meer weten?

Surf naar www.opwielekes.be of kijk op de website van je gemeente.

‘Op Wielekes – Schoten/Wijnegem’:

email: opwielekes@igean.be 

telefoonnummer: 0473 70 83 02

adres: info volgt

openingsuren: info volgt

‘Op Wielekes – Zoersel/Malle/Schilde’: 

email: velotheek.zsm@gmail.com

telefoonnummer: 0475 97 03 49

adres: info volgt

openingsuren: info volgt


Zorg jij mee voor een vliegende start?

Voor beide locaties zijn we nog dringend op zoek naar kinderfietsjes! 

Heb je misschien nog ergens een gebruikt kinderfietsje dat je niet meer nodig hebt (er mag werk aan zijn)? Breng het dan zeker even binnen op één van de locaties (na afspraak).


Wij danken uitdrukkelijk onze partners

De uitleendienst is een initiatief van het Streekplatform Voorkempen in samenwerking met de gemeenten Schoten, Wijnegem, Zoersel, Malle en Schilde, Kringwinkel De Cirkel, PC Bethanië, KINA en Selab. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt met de steun van Provincie Antwerpen. 
IGEAN - partners fietsbib

Datum van het bericht: 29-10-2019
Ga naar het huidig nieuwsoverzicht