Nieuws

nieuws - detail

De eerste vrieskou... Extra aandacht voor je gft-container!

Je hebt het allicht gehoord van de weerman of -vrouw, of 's morgens al gemerkt… Van een echte winterprik is nog geen sprake, maar 's nachts noteren we toch al vriestemperaturen. 

Deze winterse weersomstandigheden kunnen problemen veroorzaken bij de inzameling van het afval. Het gebeurt wel eens dat gft-afval vastvriest in de container. Hierdoor kan de container niet altijd volledig geledigd worden door de ophaaldienst. 

Hieronder alvast enkele tips om dit te voorkomen:

  1. Plaats je container, indien mogelijk, op een beschutte plaats.
  2. Leg een krant onderin de gft-container. Gft is meestal vochtig en kan vastvriezen bij hevig winterkou.
  3. wikkel vochtig gft in papier of steek het in broodzakken.
  4. Druk het gft niet te hard aan. Om het gft uit de containers te krijgen, maakt het laadsysteem van de ophaalwagens enkele kipbewegingen.
    Is je gft te hard aangedrukt of bevroren? Dan kan er een deel achterblijven in de container.
  5. Plaats een klein houtje, bijvoorbeeld een knijper, tussen het deksel de container om vastvriezen te voorkomen.
  6. Zet je container pas tegen (ten laatste) 7 uur 's ochtends op de dag van de ophaling aan de straatkant en maak het afval met een spade of riek nog wat los.


Als het straks nóg kouder wordt…

Wordt het straks nog kouder, dan zal IGEAN steeds al het nodige doen om de ophaling volgens planning uit te voeren. Toch is het voor de ophaaldienst niet altijd mogelijk om in alle straten het afval op te halen, zeker als er niet gestrooid is. De ophaler zal echter steeds trachten de straten te bedienen als dit op een veilige en verantwoorde manier kan op het moment van de ophaling. Door de slechte weersomstandigheden duren de ophalingen ook langer en wordt het afval vaak op andere tijdstippen opgehaald dan wat je gewend bent. 

We houden je via onze website of de website van de gemeente steeds op de hoogte, zou dit gebeuren!

Datum van het bericht: 02-12-2019
Ga naar het huidig nieuwsoverzicht