Nieuws

nieuws - detail

Boost jouw tuin met compost en ontvang gratis paar tuinhandschoenen in april!

Ontdek IGEAN-compost tijdens de compostactie op recyclageparken en ontvang er in april gratis tuinhandschoenen bij aankoop van compost - zolang de voorraad strekt.

Compost? Dat is altijd een goed idee voor je tuin, ook in het voorjaar

Compost is een duurzame bodemverbeteraar die in zak en/of in bulk wordt aangeboden.
Het is een gouden kringloop-product, 100 % natuurlijk en multifunctioneel inzetbaar in ieders tuin.

Niet alleen je bodem en alles wat daarop groeit beleeft er profijt aan, ook het klimaat viert mee. Door duurzame compost te gebruiken, realiseer je immers een opmerkelijke voetafdrukvermindering. En jij geniet mee van een mooier gazon, prachtige bloemen en planten en een heerlijke eigen oogst! Tenslotte heeft compostgebruik ook heel wat in petto om je tuinbodem natuurlijk te wapenen tegen langere droogte- en hitteperiodes in de zomer.


Waarvoor compost gebruiken in je tuin?

Compost voor een rijke en vruchtbare bodem 
Wil je ook een rijke en vruchtbare tuinbodem? Met IGEAN-compost zit je goed. Zandgronden met compost drogen minder snel uit en zwaardere gronden, zoals leem en klei draineren net beter dankzij compost. 

Compost voor een weerbaar gazon 
Had ook jij last van een dor en uitgedroogd gazon tijdens de droge zomers van de voorbije jaren? Ga deze zomer voor een groenere grasmat, met IGEAN-compost. Compost verbetert de waterhuishouding van je bodem, zodat je gras tegen een stootje kan! 

Compost voor een lekkere oogst
In de moestuin kan je jaarlijks ongeveer 5 l/m² inwerken. In een nieuwe moestuin en voor groenten zoals kolen, spinazie, prei, sla, selder, peterselie, kervel, courgette, pompoenen, komkommer, meloen, aubergine, paprika, tomaat en aardbei kan je gerust wat meer gebruiken. Veldsla, ajuin, knoflook, erwt, boon, witloof en schorseneer hebben liever minder nutriënten, gebruik dus wat minder compost. 

Kies dus voor IGEAN-compost als duurzame bodemverbeteraar, zorgvuldig gerecycleerd uit organisch materiaal. Je sluit de biologische kringloop én je kiest voor een lokaal kwaliteitsproduct.

Meer tips vind je door hier te klikken.

Datum van het bericht: 16-03-2021
Ga naar het huidig nieuwsoverzicht