Nieuws

nieuws - detail

Project 'kunst op het park' - inhuldiging op het RP van Hemiksem

Verwondering en verwachtingen, koesteren en weggooien, kunst en afval. Ogenschijnlijk tegenpolen, maar toch verrassend complementair. Meer zelfs, ze hebben de kracht om elkaar te versterken.

 

Met dit in het achterhoofd creëerde dichter en auteur Geert Briers een liefdesgedicht rond de typische kenmerken van een recyclagepark. Met dit muurgedicht willen we bezoekers op een eerder ongewone locatie laten kennismaken met kunst én waarde toevoegen aan het proces van sorteren en inzamelen.

 

Dit muurgedicht zal vanaf 28 mei a.s. voor inspiratie én verwondering zorgen bij de bezoekers van het recyclagepark van Hemiksem.

IGEAN - kunst op het park ism Geert Briers

IGEAN wil op verschillende manieren betrokkenheid van zijn inwoners creëren bij de afvalinzameling in de brede zin van het woord. Door meerwaarde toe te kennen aan bestaande inzamelmethodes, willen ze de sensibiliserende boodschap kracht bijzetten.  

Omdat het belangrijk is dat inwoners zich kunnen identificeren is lokale verbondenheid heel belangrijk. Daarom ging IGEAN ook héél graag in op het voorstel van auteur en dichter Geert Briers om zijn creatie tentoon te stellen aan het recyclagepark in zijn woonplaats, Hemiksem.

De link tussen poëzie en recycleren lijkt op het eerste gezicht ver te zoeken. Toch slaagt Geert Briers er met zijn gedicht in om ons te doen stilstaan bij de parallellen tussen het materiaal dat we op het recyclagepark inzamelen en ons eigen leven. Het park vormt op die manier een uniek decor voor het werk van de kunstenaar.

Klik hier door en lees hier het volledige persbericht!

Datum van het bericht: 28-05-2021
Ga naar het huidig nieuwsoverzicht