Receptenboek: Rupel en Zuidrand op je bord

Met streekproducten uit de Rupelstreek en de Zuidrand nieuwe, unieke smaakcombinaties creëren, dat was de uitdaging die enkele topchefs uit de regio met veel enthousiasme aangingen. Het resultaat presenteren we vandaag met veel trots.


In het receptenboekje toont de streek zich van haar beste en vooral lekkerste kant. Het biedt de lezer de nodige ingrediënten om met de gerechten van topchefs uit de regio én met lokale, pure streekproducten, aan de slag te gaan.

De streekproducten worden niet alleen verwerkt in heerlijke recepten; ze worden bovendien gepresenteerd op ambachtelijk gemaakt keramiek van lokale creatievelingen uit de Rupelstreek en de Zuidrand. Zo is het helemaal een culinair avontuur uit eigen streek!

Lokale economie ondersteunen 
Maar, meer dan louter een culinair project, wil het boekje ook de lokale economie, nl. de producenten en leveranciers van streekproducten en de horeca in deze moeilijke tijd ondersteunen. Wie kiest voor streekproducten, kiest voor kwaliteitsproducten die lokaal en ambachtelijk gemaakt worden door gepassioneerde vakmensen. Het boekje bevat een handig overzicht van alle lokale producenten en leveranciers.
Waar te verkrijgen?
Vanaf 4 november zal het receptenboekje gratis te verkrijgen zijn in alle gemeentehuizen uit de regio. Later volgen nog andere locaties zoals de bibliotheken, de streekproducenten zelf, verkooppunten van streekproducten, musea...

Smaakliefhebbers kunnen het boekje nu al online downloaden.


Over het Streekplatform:

Met het Streekplatform Rupel/ Zuidrand willen IGEAN, 13 lokale besturen, de provincie Antwerpen, Streekvereniging Zuidrand, Toerisme Rupelstreek vzw, Vlotter en verschillende actoren in de streek, op een vernieuwende manier de krachten bundelen en samenwerken rond een versterkt streekbeleid met een focus op het thema toerisme, een thema dat in deze regio sterk verbindend werkt.

Over Toerisme Rupelstreek vzw:

Toerisme Rupelstreek vzw is een intergemeentelijk samenwerking dat instaat voor het toeristisch beleid in de gemeenten Hemiksem, Schelle, Niel, Boom, Rumst en het Hombeeks Plateau. Samen met de verschillende partners in de cluster zetten we de Rupelstreek op de toeristische kaart.

Over Streekvereniging Zuidrand:

Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid. Ze werkt aan projecten op het snijvlak van natuur-, landbouw- en landschapszorg, open ruimte, erfgoedbeheer- en behoud, toerisme en cultuurbeleving.